Efecte ale stresului pe care nu ti le-ai dori

Spunem ca nu putem face fata stresului. De fapt nu stim sa facem asta si preferam sa consumam acel moment la o cota intensa tocmai pentru ca ajungem in punctul in care credem ca o sa si treaca. Din pacate vestile nu suna bine: efectele stresului sunt pe termen lung si le cunosti chiar si cand nu mai treci prin acea perioada de stres.

Efectele pe care nu ti le doresti sunt multiple. Invata sa gestionezi situatia si sa nu ai parte de:

  • Insomnii. Un prim efect este acela al lipsei de somn. Se intampla destul de frecvent ca somnul sa iti fie afectat mai ales pentru ca tu vei continua sa te gandesti la ce se poate intampla a doua zi. Chiar daca se spune ca noaptea este un sfetnic bun asta nu inseamna ca trebuie sa pierzi noptile cautand raspunsuri.
  • Dureri de cap. Parca fara explicatie, parca nu trece cu nimic si recurgi la pastile. De vina ar putea putea fi chiar tensiunea ce ti se acumuleaza dupa timp indelungat in care ti-ai consumat energia cu anumite probleme. Ai experimentat durerile de cap dupa o sesiune de plans? Exact asta se intampla si in perioade de stres.
  • Fluctuatii de greutate. Pentru unii efectul stresuluis e rasfrangre asupra poftei de mancare. Ajung sa slabeasca brusc pentru ca simt un nod in gat si nu pot manca. Asta face ca organismul sa isi consume propriile rezerve, de unde altfel daca nu din silueta la propriu. Apar carentele de vitamine si esti mai predispus la boli. Alte ori se activeaza acel hormon al stresului care te face sa consumi cat mai multe dulciuri. Asta te duce pe drumula cumularii de kilograme.
  • Aspect imbatranit. Stresul iti albeste parul, iti provoaca aparitia de riduri si per total te alegi un om castigat la unui aspect care te imbatraneste.

Asta e ceea ce iti doresti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *