Din seria curiozitatilor despre piele

Ca fiecare organ si parte a corpului pielea este surprinzatoare in toate aspectele sale. Descopera cateva aspecte surprinzatoare despre piele:

  1. Intreaga suprafata a pielii inseamna o cantitate de 4 kilograme iar ca si lungime aceasta insumeaza in jur de 2 kilometri.
  2. Unul din motivele pentru care ai pungi sub ochi este si un nivel prea ridicat de sodiu asa ca se recomanda atentie in consum cel putin la sfarsit de zi.
  3. Nu este cert faptul ca ceva rece si de preferst gheata va reduce din umflaturile si cearcanele de sub ochi. De fapt exista un risc de a sparge capilare in zona sub efectul puternic de temperatura scazuta.
  4. Exfolierea este chiar recomandata pentru a indeparta celulele moarte si pentru a avea un aspect sanatos al pielii. Insa refacerea celulara este un proces ce dureaza in medie 27 de zile. Pentru a stimula acest proces poti eventual sa masezi regulat pielea.
  5. Pielea joaca un rol important in ceea ce priveste temperatura corpului, la nivelul sau realizandu-se reglajul din acest punct de vedere.
  6. Ai nevoie de hidratare de la interior ala exterior. Iar cand vine vorba de piele este cert ca si aceasta are o astfel de nevoie. Asta pentru ca tonusul, elasticitatea sa este data de nivelul de apa printre altele.
  7. Pielea actioneaza ca un strat de protectie pentru corp. Aceasta este impermeabila si se datoreaza totul stratului de celule de tip lipide, grasimi sau colesterol. Una peste alta aceasta nu permite trecerea apei ca si un burete.
  8. Pielea umana indiferent de zona este o gazda buna pentru bacterii. Nu mai putin de 1000 se afla pe suprafata sa insa in unele cazuri suntem deja imuni si nu ne afecteaza. Asta nu inseamna insa ca nu trebuie sa avem grija de nivelul de igiena, in fiecare zi.

 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *