De stiut la infiintarea unei firme

Intreprinzatorii si oamenii cu idei de afaceri vor sa puna in practica business-ul si astfel se hotarasc sa infiinteze o firma. Pentru debutantii in domeniul afacerilor alegerea este de obicei orientata catre un tip de societate, catre o forma juridica ce ofera cat mai multa libertate. Cand se doreste insa o infiintare firma trebuie urmati niste pasi.

Ideea de afacere este gata, totul este pus la punct, doar ca trebuiesc indeplinite formalitatile necesare infiintarii unei societati. Primul lucru de care trebuie tinut cont este verificarea disponibilitatii numelui si rezervarea acestuia. Odata numele rezervat, mai trebuie ca firma sa aiba si un sediu social unde isi va desfasura activitatea, care va figura in acte.

Administratorii si persoanele responsabile vor trebui apoi sa ofere specimene de semnatura autentificate de un notar public, de asemenea vor declara tot in fata unui notar faptul ca indeplinesc toate conditiile prevazute de lege pentru infiintarea unei societati.

Actul constitutiv al societatii este urmatorul pas firesc, in acesta vor fi completate toate datele de identificare a asociatilor, forma juridica a societatii cu tot cu denumire si sediu social, eventual punctele de lucru, obiectul principal de activitate al firmei dar si obiectele secundare de activitate. Capitalul social la infiintare precum si aportul adus de fiecare asociat la capital trebuiesc mentionate de asemenea, dar si administratorii delegati, modalitati de lichidare a societatii si altele.

Odata intocmita toata documentatia, actele doveditoare se depun la Oficiul Registrului Comertului, de unde se ridica apoi si afacerea incepe sa isi desfasoare activitatea.

In acest fel, simplu si usor, orice antreprenor, orice persoana cu o idee de afaceri, poate sa infiinteze fara probleme o societate, fie ca este o persoana debutanta in domeniul afacerilor, fie ca este cineva cu experienta, care vrea doar sa se extinda si in alte domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *