De evitat cand esti obosit

Oboseala poate fi sursa ta pentru numeroase situatii mai putin placute. Intervine irascibilitatea, intervine partea mai grea de concentrare si una peste alta ajungi sa nu mai fii tu. Atat timp cat tine de o singura alegere ai face bine sa te tii la distanta de unele activitati cand esti prea obosit.

Din motive de siguranta si nu numai cand esti prea obosit alege sa nu:

  1. Conduci. Desi marele risc tine de faptul ca nu ar trebui sa te urci la volan dupa ce ai servit bauturi alcoolice si oboseala vine cu riscurile sale. La fel ca si in cazul betiei cand esti obosit ai de doua ori mai multe sanse sa faci un accident. Si asta se aplica in orice caz, nu numai cand vine vorba de orice tip de sofer.
  2. Iei decizii. La fel ca in orice alta situatie tine de faptul ca o decizie o iei la rece insa poate avea atat parti bune cat si parti negative. Asa ca dupa o perioada de nesomn cand oboseala se acumuleaza se pare ca la nivelul creierului se activeaza mai mult acea parte ce tine de asteptari pozitive. Nu iti dai seama insa in mod inevitabil oboseala te face sa pari mai optimist. Nu de fiecare data are insa si corespondent in viata reala asa ca mai bine ai prefera sa amani ceea ce tine de luarea unor decizii.
  3. Faci cumparaturi. Ca si atunci cand esti nemancat si ai tendinta de a cumpara tot felul de alimente mai putin sanatoase si in acest caz tine de un risc. Cand esti obosit ajungi sa cumperi mai multe produse cu un nivel caloric prea mare.
  4. Consumi produse energizante. Desi o cafea este benefica, in anumite limite, nu acelasi lucru il poti spune si despre bauturile energizante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *