De ce ramai fara bani? Iata cum gresesti

Avem placerea maxima de a cheltui banii si pe urma ne chinuim mintea despre modul in care gestionam resursele. Suntem tot mai impovarati de acest lucru, o greseala frecventa de altfel asa ca descopera care este modalitatea prin care sa iti organizezi banii pentru a nu mai ramane fara.

Cheltui fara rost si fara masura

Cu totii avem acel instinct de a cheltui impulsiv. Este doar un prag psihologic care ne face sa cheltuim prea mult. Stii cum e, ravnesti la un anume lucru mult timp si cand ai si sansa de a achizitiona acel lucru este clar ca te vei avanta sa faci acest pas. Insa la un moment dat e prea mult. Ce ar fi sa mai astepti putin pana la acel moment?

Lenea

Desi am descoperit modalitatea de a cumpara si de a face provizii asta ne duce la sapa de lemn. Te gandesti ca transportul costa? Sunt bani pe care ii arunci in vant, doar pentru ca nu iti doresti sa iti petreci timp intr-un magazin.

In aceeasi categorie se inscrie si ceea ce tine de a manca in oras, de lenea de a gati sau de a avea pachet cu mancare pentru fiecare zi de munca. Cand traig linie iti dai seama ca o cafea pe zi pe care o cumperi te poate ruina fara doar si poate. Nu mai bine economisesti acei bani?

Comparatia

Este poate normal sa ai un exemplu al celor din jur. Insa sa te compari cu acestia si sa incerci sa copiezi o persoana poate insemna de asemenea sa adopti un stil de viata pe care momentan nu ti-l permiti. Asadar, prefera sa fii tu, stapan pe gandurile tale si pe ceea ce poti sa iti permiti acum sau mai tarziu. De ce sa mergi pe orgoliu si sa ajungi la sapa de lemn?

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *