De ce oamenii sunt atat de obsedati de o apocalipsa cu zombie?

Au terorizat mall-ul din “Dawn of the Dead”, sunt prezenti in literatura clasica si chiar au “spart” Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor. Serios?! Care este treaba cu apocalipsa zombie?

Hoarde de zombie sunt prezentate in filme si seriale TV, iar unele chiar au si amuzat lumea cinematografica. Insa, in anul 2011, CDC a capitalizat febra “zombie” printr-un post pe care l-a publicat pe un blog dedicat pregatirii in caz de “revolta a zombie-ilor”, iar ceea ce au reusit sa faca a fost un server prabusit, si asta din cauza traficului imens de pe Internet. In conformitate cu un nou studiu, popularitatea acestui subiect urmareste o sursa destul de neasteptata: dezastrele si genocidele din trecut care au avut un impact incredibil asupra lumii.

Imagineaza-ti apocalipsa

Videgar, o studenta doctorand in literatura, a analizat povestile- dezastru pentru a-si pune la punct lucrarea de disertatie. Ea a descoperit ca distrugerile in masa, cum a fost Hiroshima, Nagasaki sau Holocaustul au stat la baza definirii violentei umane si, cu siguranta, care au tras societatea inapoi. “Oamenii au ramas cu fixatia de a-si planui propria moarte in masa, in urma unor distrugeri masive”.

Bineinteles, predictiile despre sfarsitul lumii nu reprezinta ceva nou. Exista oameni care sunt convinsi ca sfarsitul lumii este foarte aproape, cum a fost si “Apocalipsa mayasa” din decembrie 2012. Insa, Vidergar a ajuns la concluzia ca aceasta idee a luat o amploare incredibila, ajungandu-se la un nou fenomen, un fel de “apocalipticism”. Un numar tot mai mare de carti, filme, emisiuni de televiziune si jocuri de calculator au portretizat lumi post apocaliptice, care ar fi infatisat situatia de dupa cele doua razboaie mondiale, epidemii la nivel global sau explozii nucleare.

In prezent insa, oamenii devin din ce in ce mai interesati de o apocalipsa bazata pe “zombie”, deoarece sunt fascinati de ideea unui genocid in masa, idee care a continuat sa se pastreze din istorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *