De ce nu nu este bine sa consumi energizante

Bauturile energizante sunt destul de apreciate cel putin in randul tinerilor. Au impresia ca toate problemele ce tin de energie si cheful de a face ceva se vor rezolva cand vor consuma o bautura energizanta. Pacatoasa bautura nu este tocmai ceea ce ar trebui sa consumam.

Pe eticheta bauturilor energizante nu sunt trecute toate ingredientele pentru ca aceasta masura este una optionala. Asta face ca producatorii sa aiba mana libera in a adauga dupa retete proprii ceea ce ei cred ca face bine. Stiai spre exemplu ca aceste bauturi contin cafeina? Si nu este deloc de neglijat acest aspect pentru ca este echivalentul a 5 casti de cafea pe care le bei o data. Cele 500 de mg sunt desigur prea mult fata de cat ar trebui sa consumam pe zi.

Tensiunea ce se simte este doar un prim efect caci bauturile energizante au grija sa provoace aritmia. Mai mult decat atat, pe termen lung consumul de astfel de bauturi aduce un risc din ce in ce mai mare de a dezvolta boli cardiovasculare.

Guarana si ma huang sunt alte substante ce se adauga de asemenea in lista de substante ale bauturilor energizante. Rand pe rand acestea iti dau un plus in starea de energie sau mai bine spus un mare plus pentru ca o asemenea cantitate de energie este ca un soc pentru organism.

Nestiinta a ceea ce contin cu adevarat pentru ca etichetele fie nu spun clar asta fie nu sunt pe intelesul tuturor face ca tinerii sa considere ca aceste bauturi sunt sanatoase si fara pericol pentru sanatate. 20% din tineri cred asta. De asemenea in proportie de 13% se considera ca aceste bauturi sunt chiar pentru sportivi pentru a le creste performanta fizica in timpul antrenamentelor. Lucrurile nu sunt deloc astfel insa pacat ca unii inca nu stiu si continua sa le foloseasca cu placere, oricand.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *