De ce este bine sa consumi mamaliga

Bunicii o consumau in fiecare zi pana cand in varianta moderna am inceput sa asociem mamaliga cu saracia. Painea, fie ea cumparata sau facuta in casa, este preferata de fiecare data. Mai putin cand vine vorba de cei care sunt la dieta painea este parte la fiecare masa. Ce nu stim insa este sa apreciem la adevarata valoarea si simplitatea.

Pe langa faptul ca este mai ieftina mamaliga are numeroase beneficii pentru sanatate. In primul rand este vorba de continutul sau caloric extrem de mic in comparatie cu produsele din faina alba. Exista controverse asupra acestui fapt caci desigur nici mamaliga nu este la o cota mica de calorii insa mai favorabil cand vom compara cu painea.

Mai mult decat atat, aceeasi mamaliga contine glucide lente. Intr-o explicatie pe intelesul tuturor sunt glucide care aduc un aport de energie pentru organism insa nu se vor transforma in grasimi in cele din urma. De aceea si produsele de tip desert ce se consuma din categoria malaiului nu sunt atat de rapid absorbite de organism, un plus pentru cei care nu pot sa renunte la gustarile de dulce de peste zi insa in egala masura tin la silueta.

Cum spuneam este vorba de simplism. Insa dincolo de aceste aparente sunt numeroase beneficii. Se pare ca acest produs traditional regleaza colesterolul si glucoza din organism. Daca la toate acestea se adauga posibilitatea de a nu te ingrasa cu atat mai bine.

Sa consumi mamaliga este o recomandare din toate punctele de vedere. Si totusi de ce nu facem asta? Poate pentru ca nu mai suntem cei care sa stea la cratita si din necesarul de a consuma totul rapid este mai convenabil sa alegi o paine de pe raft. In plus asociem gustul de mamaliga si paine cu anumite alimente si ne vine destul de greu sa schimbam asta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *