De ce apar cearcanele

Zona de sub ochi este cea mai sensibila si in egala masura cea care ar putea sa arate o fata obosita, tradata de dungile negre. Cearcanele sunt un semn clar al oboselii insa nu numai acesta este motivul pentru care te alegi cu un look mai putin estetic.

Motivele care stau la baza aparitiei cearcanelor sunt multiple si pot tine de:

  • Trecerea timpului. Un prim motiv este cel legat de maturitatea tenului. In mod normal zona de sub ochi este mai subtire decat restul tenului insa in timp aceasta se subtiaza si mai tare si isi pierde din necesarul de elasticitate.
  • Retentia de lichide. Fie mananci prea sarat, fie urmezi o medicatie de asa natura cat sa iti provoace retentia de apa pungile de sub ochi nu fac altceva decat sa accentueze si mai mult cearcanele.
  • Stresul. Cand esti abatut asta se vede si pe chipul tau. Explicatia este una simpla si tine de faptul ca hormonul stresului se manifesta mai intens- cortizolul, caci despre el este vorba, afecteaza circulatia sanguina si prin urmare cearcanele se accentueaza.
  • Alergiile. In unele cazuri anumite tipuri de alergie sunt cele care provoaca cearcanele. Un simplu test te va ajuta sa iti dai seama care este stagiul tau. Daca pielea de sub ochi devine normala si rozalie cand o atinzi, sub presiune insa cearcanele sunt o prezenta totusi in mod normal poti suspecta o alergie.
  • Nu in cele din urma proasta circulatie este cea care provoaca cearcanele. Ai nevoie de o stimulare in acest sens astfel ca simplul masaj insa pe termen lung si cu o constanta te poate ajuta.

Oricum ar fi productia de colagen si elastina sunt cele care favorizeaza sau nu aparitia si extinderea cearcanelor. Conteaza alimentatia, hidratarea si nu numai deci conteaza o ingrijire complexa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *