Cumparaturile de lux in crestere

Conform ultimelor rapoarte se pare ca in Romania cumparaturile de lux au inceput sa se miste. Acest sector exclusivist aduce un nou boom ce lipsea de ceva vreme si mai exact din 2008 cand criza lovea din plin.

Cresterile sunt semnificative, de 100%. In toate sectoarele se pare ca exista o crestere semnificativa si se pare ca si numarul de locuinte creste astfel ca mare parte din constructori au ajuns in punctul in care isi dubleaza munca insa si profitul.

De ce se intampla asta? Unii ar putea crede ca este vorba de un plus in ceea ce priveste nivelul de trai. Cei care au studiat piata spun ca este vorba de teama de  a nu veni si alte legi care sa impuna fie taxe mai mari fie mai multe limite la plata la numerar. Se pare ca cei care isi permiteau au pus banii la saltea de frica crizei si tot din cauza unei frici s-a ajuns in punctul in care multi sa isi doreasca sa cheltuiasca banii.

In special articolele de lux sunt preferate ori in cazul doamnelor este de  la sine inteles ca bijuteriile si nu numai sunt preferate. Rasfatate de soti sau pur si simplu facandu-si singure poftele cele care prefera cumparaturile de lux au ajuns sa creasca volumul de cumparaturi.

Este un lucru bun din asta? Desigur, caci banii se recircula la o mai mare treapta, se ajunge la un plus pentru intreaga economie. Cu toate acestea nu trebuie sa ne culcam pe o ureche. Desi piata de lux este din nou in forta nu se stie niciodata cand se va ajunge din nou la un impas din punct de vedere economic. Si in trecut imprumuturile bancare se faceau rapid si simplu doar cu buletinul si multi au ajuns sa regrete acele decizii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *