Cum sa iti cureti anvelopele masinii

Curatarea anvelopelor este o modalitate usoara pentru a imbunatati aspectul si performanta intregului vehicul, incat daca masina arata bine, atunci cu siguranta va functiona si bine. Odata ce procesul de curatare al celor mai bune anvelope pentru camioane  este realizat, se impune si o mai buna tractiune si franare pentru intreg vehiculul, modalitate in care se vor salva sume de bani pe termen lung. Daca ii permiteti prafului sa se asterne pe roata si implicit pe anvelope, atunci se poate ca unele elemente corozive sa afecteze eficacitatea cu care procesul de franare actioneaza si implicit va poate conduce catre unele accidente.

Curatarea anvelopelor

Spalarea rotilor masinii si implicit a anvelopelor in mod separat de restul masinii inseamna utilizarea unei galati cu apa si sapun special pentru jante si pneuri, astfel incat sa se ia intreaga murdarie de pe roti si anvelope pentru a da un aspect frumos masinii.

Utilizarea unui aspirator de anvelope nu trebuie sa fie o sarcina atat de rea. Sunt o multime de metode de curatare, special realizate pentru a curata elementele deranjante din anvelope si jenti. Aplicarea solutiilor de curatenie pe anvelope si jenti, bazate pe unele instructiuni inseamna si aplicarea unor produse chimice pentru a intretine buna functionare a vehiculului.

Un pas destul de important in curatarea anvelopelor pentru camion, pentru tiruri sau pentru alte autovehicule de dimensiuni mai mici inseamna si perierea anvelopelor. Utilizati o perie cu perie-pana pentru a elimina toate particulele de pietre, praf sau orice alte impuritati acumulate in conducerea de zi cu zi a autovehiculului, chiar si atunci cand este vorba despre camioane mutari mobila.

Perierea rotilor implica si clatirea acestora cu un jet de apa, pentru a trece la pasul urmator. Este important sa va asigurati ca nu veti obtine fisuri ale rotilor sau ale placutelor de frana, zona in care se acumuleaza cantitati mari de praf, zona care este destul de sensibila la coroziunea rotilor murdare. Daca este necesar, repetati actiunea de a clati si niciodata sa nu fiti prea precaut cu privire la curatarea rotilor si anvelopelor. Este un proces destul de lung, dar cu siguranta contribuie la mentinerea autovehiculului in stare buna de functionare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *