Cum sa eviti pacalelile de Black Friday

Ultima saptamana din luna noiembrie este cea care vesteste cu urle si trambite ca Black Friday va face ravagii in randul produselor si preturilor acestora la raft. Un moment din ce in ce mai asteptat de toti romanii cand in cele din urma conceptul a fost implementat si la noi.

In in egala masura cu un comert echilibrat si corect se prea poate sa te lovesti si de escrocherii asa ca tine cont de acestea. Iata cum te poti feri de astfel de cazuri:

  • Evita concursurile mai ales cand vin de la magazine si brand-uri pe care nu le cunosti. In multe dintre cazuri s-au raportat furturi de identitate prin faptul ca doritorii se lasau dusi de val de promisiunea unui castig potential.
  • Vei fi poate contactat si prin telefon, prin mesaje promotionale. Din motive de securitate nu oferi datele tale oricui. Pana cand sa iei in serios un mesaj mai bine verifici numarul de telefon, ca o forma de a descoperi rapid daca are lagatura cu ceva activitati ilegale.
  • Actiunile caritabile sunt greu de combatut ca fiind false. Asta pentru ca vin cu o doza de sentimentalism care nu te lasa sa nu donezi. Pana sa faci asta insa cauta detalii si cere in mod expres tot ce se poate despre campania in sine. Asta pentru a fi sigur ca faci ceea ce trebuie insa si oferi cui trebuie bani.
  • Nu te increde in orice oferta. De multe ori pretul  nu este cel real, nu se include TVA-ul, nu sunt trecute toate detaliile privind modul de achizitie. Asa ca intreaba despre acestea, eventual daca  chiar mai este si valabila acea oferta.

Stim ca tot ce pare ieftin si mare este atragator insa din pacate acelasi greseli se fac cand tine de o oferta falsa cu scop ascuns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *