Cum iti faci singur rau

Cu ajutorul masinii de spalat pare totul destul de usor cand vine vorba de a spala hainele. Insa ceea ce nu stim tine de faptul ca anumite reguli de igiena fac ca spalatul sa fie bifat ca la carte. Descopera cum iti faci singur rau cand nu respecti acele reguli de baza.

  1. Spalatul rufelor se realizeaza la temperaturi mari. Mai ales cand vine vorba de prosoape spre exemplu acestea au nevoie de temperaturi foarte mari, de 90 de grade. Asta pentru ca trebuie sa se respecte regula de distrugere a bacteriilor ce se afla la suprafata hainelor.
  2. Nu amesteca tipurile de haine. Spre exemplu prosoapele sunt cele mai infectate sa spunem asa de vreme ce acestea retin umezeala si asta faca ca la suprafata lor sa se dezvolte si mai multe bacterii. Amestecate cu alte haine asta va face ca si restul lucrurilor sa se infecteze si mai tare. Doar pentru ca nu le vezi asta nu inseamna ca nu sunt acolo.
  3. Spalarea ar trebui sa fie una destul de frecventa, in medie o data pe saptamana.
  4. Singurul caz in care poti conta pe spalare la temperaturi mai mici este cel de adaugare aunui detergent de asa natura cat sa distruga toti microbii, un dezinfectant special pentru orice tip de tesatura.
  5. Pana la spalare, pentru acele lucruri care au o mare frecventa cand vine vorba de folosire, dezinfectarea in prealabil face ca situatia sa fie una mai fericita si mai sigura ca dupa spalare hainele sa fie complet igienizate.
  6. Cel mai mult se pune accent pe prosoapele ce se folosesc in baie sau in bucatarie, zone in care te stergi cel mai adesea pe maini dupa ce in prealabil ai pus mana pe diverse suprafete si substante sau lucruri si totodata cele care retin umezeala pentru ca zonele sunt de asa natura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *