Cum infruntam probemele de comunicare in cuplu

Problemele din cuplu apar de cele mai multe ori din cauza lipsei de comunicare. Pentru a avea o relatie de lunga durata trebuie sa existe in primul rand comunicare. Aceasta este esentiala in cuplu si poate uni sau desparti pentru totdeuna doi indragostiti. Trebuie sa vorbesti cu partenerul tau mai mult decat “Ce ai facut azi?”, “Cum a fost azi la munca?”, “Ce ai mai facut?”, etc. Trebuie sa ai cu partenerul tau mai multe discutii si sa nu le acoperi doar pe cele de suprafata. Uneori, se intampla sa iti doresti sa ai cu cine cominica si sa nu ti se faca pe plac. Exista cazuri in care unul dintre parteneri este mai putin comunicativ decat celalalt si atunci nu stii ce ar trebui sa faci ca sa poti avea o relatie sanatoasa. Iata cativa pasi pentru a avea o mai buna comunicare cu partenerul tau.

Incearca sa-l asculti pe partenerul tau care nu este foarte comunicativ. Asculta tot ce are de spus indiferent ca ti se pare sau nu interesant ceea ce iti spune el. Incercati sa gasiti solutii problemelor si sa le rezolvati impreuna. Persoanele care vorbesc mult sunt neascultate. Asculta tot ce are de spus partenerul tau.

Evita sa te concentrezi in alta parte cand partenerul tau vorbeste. Chiar daca iti vin in minte probleme si ganduri incearca sa le emiti atata timp cat partenerul tau vorbeste cu tine si iti spune lucruri pe care el le considera importante.

Fii deschis si cinstit, si spune-i mereu partenerului lucrurile care te afecteaza, care iti scad moralul sau te fac sa te simti inconfortabil. Pentru ca o relatie sa fie sanatoasa, sa pornesti cu dreptul, trebuie sa nu existe nici un fel de minciuni. Nici macar minciuni mici. Astfel, vei evita ca partenerul tau sa nu aiba incredere in tine si te vei simti mult mai confortabil.

 

2 comentarii


  1. Ati citit vreo carte despre relatii de cuplu si comunicare, care chiar v-a ajutat? Ma puteti ajuta cu o recomandare?

    Răspunde

  2. Am citit cateva carti despre relatii si comunicare. De aceea iti pot recomanda o carte, ce mie mi-a placut mult: ,,Barbatii sunt de pe Marte, femeile de pe Venus”, de John Gray. Este o carte frumoasa, practica si plina de umor,. Ma gandesc sa im,i iau bilet, pentru a-l vedea pe autor. 🙂

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *