Cum combati somnul de dupa masa

Ti se intampla atat de frecvent incat crezi ca esti cel mai lenes om din lume. Dupa pauza de masa de la serviciu sau oriunde te-ai afla somnul se instaleaza atat de usor incat nici nu te mai poti concentra la ceea ce inseamna munca.

Iata cum sa combati efectul de somn de dupa masa:

  1. Mancarea prea grasa sau cu cantitati mari de zahar sunt cele care iti provoaca stari mai putin placute dupa masa. Greu de digerat, inseamna un efort pentru un organism si in cele din urma este clar ca vei simti nevoia de odihna. Asa ca mananca sanatos!
  2. Ai nevoie de miscare. Asa ca planifica ora de masa in asa fel incat sa mai ai pret de cateva minute pana cand sa incepi munca, astfel ca o scurta plimbare sa te ajute.
  3. Ventileaza incaperea. Poate ca nu iti dai seama insa respirand acelasi aer ce se incalzeste si cu un nivel de aer proaspat prea mic starea de somnolenta este normal sa se instaleze caci nu mai poti functiona cum trebuie. Aeriseste locul!
  4. Se spune ca pentru un mic restart specialistii spun ca este suficient sa ne odihnim si 5 minute asa ca daca esit genul care se controleaza cand vine vorba de somn poti incerca si aceasta varianta.
  5. O ceasca de cafea. Nu numai ca ajuta cand vine vorba de digestie insa te va si invigora rapid. Si daca o cafea nu este pe placul multora exista numeroase alte inlocuitoare, de la ceai verde spre exemplu si pana la cel din ghimbir.
  6. Ora de masa conteaza si ea. De fapt este un cerc vicios ce incepe cu gustarile dintre mese ce nu ar trebui sa lipseasca. iti tin de foame, la pranz nu vei manca mult si pana esti plin 100%, ceea ce nu te face sa te simti prea obosit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *