Cum combati frigul specific de sezon

Perioada rece a anului aduce si raceli de sezon insa care de la partea de banal se pot transforma in reali inamici. Descopera cum poti sa tii in frau astfel de situatii mai ales prin faptul ca trebuie sa mentii caldura corpului.

  1. Poarta o caciula. Si daca faci asta tine cont sa iti acopere atat partea capului cat si urechile si de preferat sa nu fie din lana pentru ca acest material face ca pierderea de caldura sa fie cu mult mai usoara.
  2. Temperatura constanta. Asta inseamna in egala masura sa tii cont de o modalitate de a avea si un consum echilibrat de caldura. Insa din punct de vedere medical tine cont ca trecerea brusca de la temperatura ridicata la una scazuta si invers inseamna sa ajungi sa suferi si de un sindrom, ce se  bazeaza pe dilatatia vaselor de sange si contractarea lor ulterioara.
  3. Evita sa ai pielea inflamata. Asta pentru ca intr-o situatie de asa natura circulatia va fi una mai intensa. Sangele va circula mai intens in acea zona de problema asa ca pierderea de caldura este un prim rezultat. Pentru a evita acest lung sir de aspecte ce se leaga unele de altele foloseste frecvent creme de hidratare si de protectie.
  4. Poate ca iti va parea si suna banal insa sa mergi cu mainile bagate in buzunare nu te ajuta. Asta pentru ca plimbandu-le pe langa corp se intensifica miscarea si astfel se circula sangele mai bine in corp. Prin urmare ajungi sa nu mai ai probleme de genul mainilor reci.
  5. Evita cofeina. Aceasta te face sa pierzi caldura din corp. Asa ca o alternativa din acest punct de vedere inseamna sa consumi mai multe ceaiuri decat cafea.
  6. Consuma alimente picante. O astfel de mancare iti intensifica activitatea corpului si sporeste chiar si imunitatea. In unele cazuri favorizeaza arderile si intensifica circulatia deci ai motive sa le consumi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *