Costurile la caldura se pot controla si diminua

Din falsa impresie si idee ca din moment ce ti-ai instalat o centrala termica ai deja un consum redus la caldura si la facturile aferente se prea poate de fapt sa te minti singur si sa nu faci acea economie pe care ti-ai dori-o. Asadar, pasi simpli care sa te ajute in acest sens tin de:

  1. Nevoia de a verifica echipamentul complet. Chiar daca ti se pare ca investitia facuta o data nu mai ai alta grija de fapt iti dai seama in timp ca de vina ar putea fi chiar centrala in sine cand aceasta nu functioneaza corect si de aceea ai un consum mai mare. Verificarea echipamentului se face de regula o data la 2 ani in perioada de inceput, cand centrala este  mai noua insa si oricand apare o problema.
  2. Instaleaza un termostat. Este eficient pentru ca ajunge sa comande centralei sa se opreasca cand se ajunge la o anumita temperatura astfel ca nu vei avea un consum atat de mare de vreme ce acea centrala nu va functiona non stop.
  3. Din lista tipurilor de termostate cel cu cronometru este si mai eficient. Asta pentru ca va include si optiunea de a seta ora exacta la care centrala se porneste sau se opreste. Astfel iti controlezi singur atat caldura, temperatura din interior cat si consumul din asta. Asadar, o setezi la orele de interes in functie de program sa iti ofere caldura insa nu si cand esti plecat. Orele atat de lungi in care esti la munca inseamna o sansa de a reduce din costurile casei.
  4. Mentine o temperatura constanta in casa, mereu. Daca interiorul este foarte rece cand centrala incepe sa functioneze ar putea sa consume mai mult pana cand incazleste total si mentine temperatura de interior. Asa ca pastreaza de regula o temperatura de 21 de grade in interior oricand pe timp de zi sau noapte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *