Consumul de alimente bio

In ultimul timp consumul de alimente bio este un interes din ce in ce mai mare. Se refera la produse care nu contin aditivi alimentari, conservanti si tot felul de E-uri care sa afecteze o reteta pur naturala. De multe ori vazute ca un moft de fapt acele produse alimentare bio sunt un strict necesar.

De ce bio

Bio, din natura, din inima ei – cum suna asta? De parca ai dori sa incerci asa ca este de la sine inteles ca astfel de produse sunt clar pe o treapta superioara din punct de vedere al calitatii. Alegerea insa tine de fiecare in parte.

O mare controversa a aparut in ceea ce priveste anumite produse bio. Pentru ca de-a lungul procesului lor de coacere si crestere orice substanta ar putea sa strice acea “reteta bio”. Asa ca a stropi pamantul sau plantele cu cine stie ce ingrasamant chimic este din start o mare greseala. Stii ce inseamna natural? Ca nu atingi nici planta in sine insa nici pamantul in sine cu nimic ce nu face parte din lista de produse naturale.

In zilele noastre pare sa fie din ce in ce mai greu sa pastrezi aceasta nota de natural in tot ceea ce facem. Asa ca si alimentele bio devin parca din ce in ce mai rare. Tocmai de aceea ar trebui sa tinem cont de calitatea acestora, cand se gasesc. De la paine la faina, de la cacao si pana la miez de dovleac sau soia orice tip de aliment ar putea sa se incadreze in lista celor bio. Insa conteaza drumul lor de productie, “istoria” produsului ce se afla pe raft in fata ta.

Un simplu indiciu din acest punct de vedere, cel care sa pledeze in favoarea produsului ca fiind 100% natural este tocmai eticheta. Oricat de putin te pricepi la ceea ce inseamna compozitia unor produse cele naturale, bio isi pastreaza reteta destul de simplu. Asadar, vei vedea inscriptionat pe eticheta ca nu exista alte ingrediente de la conservanti si pana la coloranti spre exemplu. Se explica metoda de realizare a unui produs, mentionandu-se despre calitatea lui si extractul natural din care provine.

Produsele bio sunt clar pe o treapta superioara ca si calitate. Acestea au marele avantaj de a oferi exact ceea ce natura a oferit. Data viitoare cand vei fi in fata rafturilor gandeste-te de doua ori pana cand sa alegi un anume prodsusa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *