Cladura mare si predispozitia de a cumpara mai multe

De-a lungul timpului cercetatorii au scos la iveala faptul ca zilele toride nu sunt tocmai benefice pentru organism mai ales ca suntem ca si fara energie. Caldura mare ne ofera senzatia de moleseala insa pe langa acest lucru cercetatorii spun ca suntem predispusi sa cheltuim mai multi bani.

Journal of Consumer Psychology a publicat rezultatul studiului cercetatorilor care arata ca in zilele de caldura suntem mai incantati de a face investitii astfel ca o data cu caldura fizica resimtita vine si caldura sufleteasca, de ordin emotional. Ne incarcam pozitiv si mai mult decat atat vine si partea de asociere a lucrurilor sau a aspectelor din jurul nostru ca fiind cu o valoare mai mare.

Si mai mult decat a fi predispus sa platim mai mult sau sa investim mai mult insa se pare ca acordam alte valori lucrurilor din jur. Cu alte cuvinte vom estima o valoare mai mare.

Studiul a continut si experimente ce vizau comportamentul subiectilor in contact cu medii calde si mai putin calde. De la statisticile acelorasi perioade insa in ani diferiti si pana la studiul ce a vizat decizia de a cumpara sau a estima pretul unor produse cand s-a avut in vedere contactul cu caldura sau cu frigul fiecare element in parte a demonstrat acelasi lucru. Nu este de mirare ca in perioada concediilor cheltuim mai multe si nu numai pentru cadourile celor dragi de acasa.

Daca nu in plan stiintific atunci mergand si pe principiul ca perioada calda a anului este timpul propice pentru schimbari majore, cu cea mai mare forfota, pofta de viata si de distractii, perioada concediilor. Practic nu ar fi iesit din comun ca o astfel de perioada sa fie propice pentru cumparaturi ceva mai multe decat de obicei.

Si unde mai pui ca in perioada de iarna expunerea la cald, a te cuibari in casa inseamna un plus pentru ca organismul sa fie lenes si predispus la ingrasare unde sa mai fie si cheful de cumparaturi?

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *