Ciudat insa de ajutor- cum te mentii in forma

Paradoxal fata de ceea ce credeai ca te ajuta exista anumite aspecte care te ajuta mai degraba sa iti revii decat sa pastrezi niste aparente. Poate ca nu te-ai gandit pana acum ca ar trebui sa faci exact opusul unei situatii pentru a-ti reveni.

  1. Cand te simti obosit/a- fa sport. Nu ai nici chef si nici putere in tine insa sportul este un remediu eficient. Ce se intampla de fapt. Sportul echilibreaza si nivelul de endorfine in organism, ceea ce te face sa te simti mai bine si in orice caz iti alunga starea de oboseala; nu degeaba se spune ca trebuie sa faci putina miscare inca de la primele ore ale diminetii.
  2. Daca esti balonat/a ai putea avea o problema de deshidratare. Tocmai de aceea este indicat sa consumi mai multa apa desi initial senzatia pe care o ai, de plin, te face sa refuzi ideea.
  3. Daca memoria iti joaca feste un truc pentru a retine mai usor este sa iti notezi totul de mana. Scrisul de mana se pare ca este eficient in a retine exact ceea ce ai notat. Si studiile confirma asta.
  4. Ca sa ai o marime mai mica, sa slabesti, de fapt trebuie sa te ingrasi. Paradoxal, trebuie de fapt sa iti formezi masa musculara si sa scazi din depozitul de grasime. Si mai ciudat este ca un kg de grasime este egal cu unul de muschi insa cel din urma ocupa mai putin spatiu.
  5. Energizantele te obosesc si mai tare. Asta pentru ca initial iti ofera energie, ce vine din cantitatea prea mare de cafeina, zahar, taurina, insa mai apoi obosesc atat de tare organismul incat te simti si mai obosit ca la inceput.

La fel de ciudat este si faptul ca daca iti doresti sa tii la distanta bacteriile nu ar trebui sa te bazezi pe sapunurile ce se recomanda a fi anti bacteriene. De fapt usuca pielea si nu au proprietati aparte fata de orice alta sapun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *