Cine se trezeste dimineata departe ajunge

O vorba din batrani spune ca “cine se trezeste dimineata departe ajunge”. Asta pentru ca o zi in care te-ai trezit mai devreme este si o sansa de a face mai multe lucruri in acea zi. Insa beneficiile trezitului de dimineata depasesc aceasta vorba.

Despre trezitul devreme si avantaje

Unii considera ca “isi lungesc” ziua de munca. Au timp sa se organizeze cu  toate si simt ca au timp pentru tot ce se poate ivi de-a lungul unei zile. Asa ca prefera aceasta metoda. Altii spun ca este mai usor si placut sa munceasca pe timp devreme cand au mai multa liniste si mintea odihnita.

Studiile arata ca cei care se trezesc devreme au sanse mai multe de a fi mai productivi fata de restu. De asemenea au sanse sa isi castige si portia de pozitivism, astfel incat sa aiba parte de o zi de munca completa.

Linistea este si ea un mare castig cand alegi sa iti incepi dimineata cat mai devreme. Asta pentru ca nu multi prefera un astfel de orar, mai ales daca au alte optiuni. La prima ora a diminetii de regula este si cel mai dulce somn, de unde si greul de a ne desparti de locul confortabil din pat. Se considera asadar ca cei care se trezesc de dimineata sunt si cei care isi cauta un moment de liniste in agitatia de zi cu zi.

Ca un lung sir de efecte, acelasi trezit de dimineata aduce si marele avantaj de a ne putea concentra mai bine in linistea ce caracterizeaza totul. In plus, daca ne gandim si la alte avantaje se prea poate sa ne placa mai mult acest fus orar. Spre exemplu dimineata nu este aglomeratie nici in trafic deci totul spre bine, nu pierzi timp nici la cozi de orice fel si iti poti eficientiza intregul timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *