Cele mai ciudate masti din istorie

Mancarea pamantului

Geofagie- este o actiune mai des intalnita in randul pasarilor. Insa, aceasta practica a fost relativ frecventa in randul sclavilor in secolele XVI-XIX, iar multi au imprumutat acest obicei din Africa de Vest, unde aceasta actiune era extrem de raspandita. Proprietarii de sclavi au presupus ca aceasta practica era nesanatoasa, iar medici au spus ca mancatul pamantului de catre sclavi ar putea determina ca acestia sa sufere de depresie, dureri de stomac, apetit scazut si dificultati in respiratie. Asadar, intr-o incercare de a-si proteja “proprietatea”, proprietarii de sclavi i-au echipat pe acestia cu masti anti-mancat, care erau destul de deranjante, iar sclavii erau obligati sa le poarte atunci cand lucrau, in conditii de caldura si umiditate.

Masca rusinii

Astfel de masti au fost o forma de pedeapsa germana, practicata in secolele XVII si XVIII. Este destul de greu sa apreciem daca aceste masti erau ciudate sau infioratoare, dar cu siguranta dau nastere unui sentiment groaznic atunci cand aflam ca oamenii erau obligati sa poarte astfel de masti atunci cand incalcau reguli sociale, cum ar fi barfa, glume mai picante sau alte reguli de ordin social. In timp ce masca grea, care era din fier si destul de ciudata, principalul factor consta in cel de a umili infractorul cat mai mult posibil.

Masca Alexander Pedens

In 1663, ministrul Alexander Peden a fost judecat de catre guvernul scotian pentru ca acesta refuza sa nu mai predice, cand Regele Carol al II-lea a abolit prezbiterianismul. Peden facea predici in case particulare sau pe terenuri, dar si in alte locatii secrete. Astfel de comportament a fost considerat revoltator, iar Peden a devenit unul din cei mai cautati oameni din Scotia. Pentru a evita de a fi prins, Peden a pus la cale un plan, care in prezent pare ridicol, insa, in mod surprinzator, acesta a functionat- cel putin pentru o perioada. Planul a constat in a-si ascunde fata celebra sub o masca impodobita cu o barba rosie, peruca, dinti din lemn si pene in jurul ochilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *