Cel mai neinspirat cadou: un animal de companie

Suna ca si cand ai milita pentru o campanie antiadoptie desi nu este asa; sa oferi cadou un caine, pui de pisica, porc de Guineea sau orice alt tip de pet este ca si cand tu ai obliga la asumarea unei responsabilitati ce vine dozata si nici nu stii daca exista disponibilitate.

Mai alea in preajma sarbatorilor pet shopurile inregistreaza un numar mai mare de vanzari, la fel ca si orice alt tip de magazin. Este o perioada favorabila lor si asta se simte. Insa o contorizare a ceea ce se intampla mai apoi este dramatic caci multe din animale sunt abandonate. Drept pentru care se pare ca animalele de companie sunt un cadou neinspirat.

Motive sunt suficiente sa crezi asta si daca nu te-ai convins gandeste-te cum ar fi cazul tau. Se spune ca animalul te alege pe tine cum si tu il alegi pe el asa ca ai putea face ca totul sa se intample mai mult decat fortat. De unde sa stii daca isi va dori asa ceva si daca se va impaca cu ideea ca trebuie sa creasca un animal de companie? Schimbarea in viata celor care detin un astfel de animal tine si de programul ce permite sau nu ca plimbarile sa fie de regula dupa nevoile animalului.

Dar sa nu uitam ca unii poate ca isi doresc spre exemplu sa aiba parte de o femela pentru ca pui de rasa sa ii vanda. Altii isi doresc un mascul ca o preferinta proprie si asa mai departe. Poti intui si acest lucru?

La toate acestea se adauga se pare si intretinerea unui animal de companie, un lucru ce ar putea din nou sa dea de banuit si sa fie motiv pentru care sa nu se aprecieze un astfel de cadou. Asa ca data viitoare ar trebui sa te gandesti de doua ori pana cand sa faci un astfel de pas mai ales in numele altora si nu al tau.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *