Cei mai buni adulti sunt cei care isi accepta copilaria

copilarieIubesti sa iti inveti copiii lucruri noi, pentru ca mintea lor este ca un burete care absoarbe tot. Dar, indiferent de cat de multe ii inveti, la sfarsitul zilei probabil vei simti ca tu esti cel care a avut de invatat mai mult. De ce? Copiii gasesc foarte rapid “cheia” vietii. Copiii sunt capabili sa ii invete pe adulti cum sa isi traiasca viata mai bine. Intr-un anumit moment, cu cativa ani in urma, si tu erai un copil plin de nedumeriri, cu o pasiune dezvoltata pentru invatare si o apreciere fata de natura. Cu siguranta erai amuzant si spontan si aveai un simt al umorului grozav.

Odata ce cresti, devii asemeni oamenilor din jurul tau iar maturitatea diminueaza treptat copilul din interior. Multi adulti isi pierd dorinta de a mai invata, simt frustrare in loc de speranta si incep sa le pese foarte mult de ceea ce cred cei din jurul lor, iar acest lucru ii determina sa devina speriati de ceea ce sunt cu adevarat. Foarte multi adulti si-au pierdut spiritul copilaresc. Daca mai reusesti sa scoti la iveala copilul din tine vei vedea ca esti un om mai bucuros.

Cei mai buni adulti sunt cei care accepta ca sunt copii in interior

Copiilor le place sa invete si sunt in mod natural foarte curiosi. Nu le este frica sa puna intrebari si accepta oportunitati de a invata mai multe lucruri despre lume. Adultii care accepta sa scoata la iveala copilul din ei au o dorinta mai mare de a invata lucruri noi si devin mai interesati de a intelege oamenii din jur. Acesti adulti sunt constienti ca nu au raspunsurile la toate intrebarile de pe pamant, insa pun intrebari pentru a-si largi perspectivele. 

Invata ceva nou in fiecare zi. Pentru un copil, fiecare zi inseamna o noua aventura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *