Ce trebuie sa stii despre terapia cu aerosoli

In general un parinte isi doreste sa detina un aparat de aerosoli. Este varianta de tratament pentru cei mici, cei care au probleme respiratorii si nu numai. Avantajele unei astfel de terapii sunt multiple, de unde si dorinta de a detine asa ceva.

Asa cum se gasesc si pe Comenzi.ro aparatele de acest gen sunt foarte populare si diverse. Descopera cum te pot ajuta.

In primul rand aerosolii inseamna dozaj mai mic de medicament, cu efecte adverse reduse fata de cazurile clasice. Marea diferenta se face la partea de reactie la tratament, cand aceasta este cu mult mai buna.

Aparatele pot fi diverse, de la cele de tip nebulizatoare si pana la cele de inhalare cu pudra sau cu doze determinate. Iata si pasii ce se impun pentru a se folosi un astfel de aparat:

  • Pacientul are nevoie de o zona linistita si propice, langa sursa de curent.
  • Se cere o igiena foarte buna in ceea ce priveste momentul de dinainte de folosire a medicamentului precum si manuirea aparatului in sine.
  • Se adauga medicamentul in cantitatea dorita, prescrisa. Medicul este cel care va spune care este doza de urmat, dupa caz poate fi necesara dizolvarea cu apa salina.
  • Aparatul are nevoie de sursa de curent, cu un capat ce se ataseaza de orificiul bucal.
  • Pacientul trebuie sa respire normal insa pe gura si nu pe nas. Acest lucru va ajuta la o distribuire uniforma a medicamentului in plamani.

Si daca te intrebi de fapt ce se intampla in timpul unei astfel de terapii afla ca pe masura ce respiram aerosolii patrund in zona de gura, parcurg traheea, bronhiile.

Nu dureaza mai mult de 10 minute pentru ca terapia de acest gen sa se indeplineasca. Dupa caz, se cere sa se repete in medie de 3 pana la 4 ori pe zi in functie si de gravitatea situatiei.

O astfel de varianta este una cu mult mai usoara, avand in vedere ca spre exemplu un copil este mai sensibil cand vine vorba de medicamente de orice fel. Este destul de greu pentru ei sa accepte injectiile, sa tina cont de pastile si sa accepte orice tip de produse. Mai usor este insa sa fie relaxati si doar sa respire acel abur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *