Ce sa nu faci in public

Nu pentru ca codul bunelor maniere nu stie ci pentru ca de multe ori uitam de acesta trebuie sa insistam pe ceea ce inseamna respectul. Fata de noi in primul rand si mai apoi intr-un semn de respect fata de ceilalti trebuie sa avem in vedere ca unele lucruri nu sunt de facut in public. Spre exemplu:

  1. Nu iti faci manichiura, nu iti tai unghiile. Fie vorba chiar si de fata cu cineva, in propria casa tot nu este indicat sa  iti arati aceste gesturi. Tine de intimitate si de igiena fiecarei persoane in parte asa ca nu ar trebui sa faci asa ceva.
  2. Cantatul in public nu este nici el de bun gust. Mai ales cand porti casti si in acest timp fredonezi o melodie ar trebui sa stii ca acest lucru deranjeaza. Daca nu este vorba de ceva organizat care sa tina la propriu de cantat atunci ai face bine sa renunti la acest lucru.
  3. Mancatul in public nu este nici el indicat. Cu mici exceptii sa spunem insa conteaza mai mult sa tii cont de faptul ca intr-un mijloc de transport mirosul unui fel de mancare va fi mai intens si va afecta mai mult pe cei din jur. Deci evita sa faci asta.
  4. Scobitul este si el in aceasta lista. Ba chiar nici scarpinatul nu este in regula, avand in vedere ca cei din jur ar putea fi si dezgustati de aceasta situatie. In orice caz un astfel de gest il faci in privat, in intimitate. In cazul barbatilor se tine cont chiar si de scuipat pentru ca acest gest pe strada nu se admite.
  5. Vorbitul la telefon este o caracteristica actuala doar ca acest lucru nu ar trebui sa fie ceea ce faci in timp ce vorbesti si cu altcineva, spre exemplu intr-un magazin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *