Ce sa eviti in CV

Sa iti faci CV-ul nu pare atat de greu insa poate deveni o provocare cand stai sa analizezi toate detaliile. Asa se face ca anumite detalii  nu ar trebui sa exite in rezumatul experientei tale. Daca iti doresti sa fii luat in considerare cu adevarat cu siguranta ca ai dori sa ai in vedere ce sa nu incluzi in CV.

  1. Sa incluzi care este obiectivul tau pare intr-o oarecare masura fara rost. Cel putin cand vine vorba de o continuitate a domeniului in care activezi. Specialistii spun ca doar atunci cand se incepe un alt drum profesional se tine mai mult cont de partea obiectivului.
  2. Experienta irelevanta. Asta poate insemna o insiruire de locuri de munca. Desi ai putea crede ca te ajuta sa ai o imagine mai buna nu intereseaza pe nimeni ca la un moment dat ai impartit pliante la 17 ani. Triaza in functie de interes si de ceea ce cauti la acel moment.
  3. Poti oricand sa treci peste partea de CNP sau starea civila. Mai nou angajatorul nu are voie sa se intereseze in mod special de aceste aspecte si in plus detaliile de acest gen se vor afla la etapa mai avansata cand ocupi un loc de munca.
  4. Lucrurile personale de genul care iti sunt hobby-urile sunt irelevante intr-un CV cel putin in varianta scrisa. La interviul pe care il sustii ar putea fi una din intrebari insa nu te agita sa incluzi astfel de referinte cand trimiti un rezumat al tau.
  5. Tine cont de adresa de e-mail pe care o vei folosi cand trimiti un CV. Orice nume dubios va face o impresie mai putin placuta despre tine inca de la bun inceput.
  6. Cat despre salariul, chiar si cel actual si cel spre care tinzi de asemenea nu ar trebui sa se includa in CV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *