Ce poti face daca nu ai somn?

Ai incercat de multe ori: te intorci si te rasucesti de o multime de ori, incepi sa numeri oile, insa, se pare, ca nu poti sa adormi. Incepi sa te simti obosit si simti ca esti epuizat. Cu toate acestea, tot nu reusesti sa adormi si trebuie sa te trezesti in cinci ore. Ce poti face? De fapt, oamenii secolului XXI sunt cei mai lipsiti de somn, doar 29% dintre acestia se pot declara multumiti de somnul pe care il au.

Exista o multime de moduri pe care le poti folosi pentru a-ti ajuta organismul sa prinda un somn bun pe care-l merita.

  1. Fa Yoga. Se pare ca exercitiile de yoga sunt cunoscute pentru ca promoveaza relaxarea organismului si a mintii, iar adeptii sai sustin ca o rutina de yoga ii poate face sa doarma neintorsi, datorita efectului pe care aceasta il are asupra incetinirii ritmului inimii si reglarii respiratiei. Daca exercitiile de yoga nu functioneaza in cazul tau, poti incerca alte exercitii care te pot relaxa: mediteaza si incearca sa respiri cat mai adanc. Sau incearca sa citesti o carte, ori fa orice altceva care crezi tu ca te relaxeaza si care te poate transpune intr-o stare de somnolenta.
  2. Lapte cald. Laptele cald este cunoscut pentru proprietatile sale de a calma organismul, iar in acest fel poti adormi cat mai repede si mai linistit. Cu toate ca oamenii de stiinta nu sunt lamuriti de efectul laptelui cald asupra organismului, acesta iti poate aduce o multime de amintiri placute din copilarie, cand incercai sa adormi, iar acest lucru iti poate induce o stare de relaxare.
  3. Electronicele. Stai cat mai departe de aceste aparate. Se pare ca 83% dintre noi dormin cu telefonul in apropiere: pe noptiera sau sub perna, iar acest lucru chiar reprezinta o problema. In primul rand este o capcana pentru tine de a te tine treaz pana mai tarziu, insa mai important este ca, oamenii de stiinta sustin ca lumina acestor aparate te poate depriva de la somn.
  4. Exercitii de dimineata. Un exercitiu sanatos de dimineata iti poate reduce o reducere a tensiunii arteriale pe timp de noapte, iar acest lucru inseamna un somn mai linistit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *