Ce ne invata povestile Disney?

Unele povesti pot sa ne ofere adevarate lectii de viata, si nu de multe ori s-a intamplat ca unele povesti Disney sa te miste pe interior.

Decopera care sunt filmele care au o morala si un mesaj de transmis.

Alba ca Zapada si cei sapte pitici. Aceasta poveste descrie aventurile unei printese a carei mama vitrega o urmareste toata viata din cauza frumusetii pe care Alba-ca-Zapada o are. Pentru a-si duce planul la capat, mama vitrega se transforma intr-o femeie batrana cu ajutorul magiei si se apropie de fiica sa vitrega in padure, cu o mar otravit. Asadar, concluzia pe care ar trebui sa o tragem dupa ce citim/vizualizam aceasta poveste este ca niciodata nu trebuie sa avem incredere in straini.

Cenusareasa exprima povestea unei printese care este torturata de catre mama sa vitrega dar si de surorile sale. In cele din urma, zana sa o transforma si ii ofera tot ce are nevoie pentru ca Cenusareasa sa ajunga la o petrecere, insa pe o scurta perioada de timp. Morala: daca nu te supui timpului si limitelor temporale ai putea avea foarte mult de suferit.

Aladdin. Povestea are la baza aventurile unui baiat- Aladdin- care este un baiat sarac ce se indragosteste de o printesa. Acesta incearca sa o impresioneze pe printesa cu ajutorul duhului din lampa, insa cand ea afla adevarul, continua sa-l iubeasca. Cu toate ca povestea are un final fericit, ceea ce putem retine este ca nu trebuie sa imitam pe altcineva pentru a impresiona o persoana, ci trebuie sa ramanem noi insine.

Cu toate ca nu este o poveste Disney, Harry Potter are ca subiect principal un orfan care isi afla identitatea reala intr-o anumita etapa a varstei sale, dupa care isi incepe lupta cu viata. In ideea de a-si atinge scopul, Harry a trebuit sa isi piarda persoanele apropiate din viata sa. Prin urmare, in urma acestui film intelegem ca totul pe lumea asta are un pret pe care toti trebuie sa-l plateasca, intr-un fel sau altul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *