Ce jucarii sunt adecvate copiilor de 3 ani

Varsta de 3 ani este deja o varsta care spune multe despre copil. Atunci incepe sa aleaga jucariile care ii plac, inventeaza jocuri si incepe sa isi sporeasca creativitatea. Insa nu orice joc este adecvat pentru un copil de 3 ani, de exemplu jocurile lego pot fi periculoase pentu ca piesele pot fi inghitite foarte usor, sau jocurile care implica invatatul prin joaca, deoarece necesita montari peste montari si experimente, iar copilul nu este inca pregatit pentru asta. Asadar, in acest articol va voi prezenta ce jucarii sunt adecvate pentru un copil in varsta de 3 ani.

Asa cum bine stiti, fiecare din noi a trecut prin etapa jucariilor de plus. Si ce varsta mai potrivita de a incepe joaca cu acestea daca nu cea de 3 ani? Pe piata se gaseste o varietate de jucarii de plus, de la mari la mici, care vorbesc sau care sunt doar pufoase. In copilarie, aceste jucarii de plus joaca mai multe roluri importante. Primul este ca devin prieteni apropiati ai copiilor. Cei mici nu doar ca se joaca cu ele, dar incep sa doarma cu ele si sa se ataseze de ele, astfel sfarsindu-se prin a le cara cu ei peste tot. Dar asta nu e un lucru rau, ele doar le definesc copilaria si sunt adecvate atat pentru baieti cat si pentru fete.

Exista insa si tipul de copii care nu agreeaza plusurile sau au trecut deja prin etapa asta si vor altceva. Pentru baieti exista pe piata figurine cu personaje din desene animate sau seturi de joaca ce includ masinute sau motociclete si piste pentru acestea. Mai sunt si locomotivele care sunt destul de populare printre cei mici. Pentru fete, cele mai achizitionate figurine sunt papusile. Foarte populare ca animatii pentru fete sunt filmele Barbie, filmele cu zane, sau alte filme dupa care s-au facut papusi. Alte papusi populare mai sunt Bratz, Winx, care se pare ca devin din ce in ce mai cumparate. Multe dintre acestea sunt destul de scumpe, dar asta si pentru ca vin cu garderoba de schimb sau alte lucruri aditionale, ba chiar cu o intreaga casa de papusi. Figurinele si papusile incurajeaza cel mai mult inventarea de jocuri noi, ceea ce starneste mult creativitatea copilului.

Pe langa jucariile enumerate mai sus, mai exista masinute individuale si nave spatiale sau elicoptere care ar mai fi adecvate pentru un copil de 3 ani, insa cel mai bine e ca acestea sa fie luate pe rand, in etape.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *