Ce iti scurteaza viata

Fiecare aliment in parte ar trebui sa fie ales tocmai pentru faptul ca aduce un mare aport in buna functionare a organismului. Insa din nefericire ne lasam dusi de val si facem din ce in ce mai adesea tot felul de alegeri nefericite. Cum in lumea moderna mai toate alimentele sunt pline de e-uri este greu sa faci o selectie.

Ceea ce iti scurteaza viata tocmai pentru ca afecteaza organele interne si mai ales ficatul care proceseaza orice se refera clar la acele alimente pline de aditivi. Insa in principal ar trebui sa te feresti de:

  • Margarina. Aceasta contine nimic altceva decat grasimi artificiale am putea spune. Astfel ca aportul de calorii afecteaza mai mult decat crezi. Untul este in schimb ceea ce te ajuta mai mult.
  • Cartofii prajiti, moda pentru toate categoriile de varsta sunt cei care aduc un volum mare de calorii si cu potential cancerigen. Nu numai uleiul in sine nu este sanatos insa si amidonul lor care creste cantitatea de calorii dupa prajire.
  • Alimentele procesate sunt si ele pe aceeasi lungime de unda. Sunt acele alimente care cresc colesterolul, la randul sau afecteaza buna circulatie si provoaca inima sa aiba un ritm mai alert si implicit sa oboseasca in termeni populari spusi. In plus au si un continut foarte mare de sare si ca intr-un cerc vicios si acest lucru la randul sau afecteaza enorm.
  • Branza uscata, desi face parte din categoria de lactate nu este tocmai indicata de consum prea des. Nivelul crescut de grasimi, de calorii o face sa creasca colesterolul.
  • Legumele sau fructele perfecte in aspect. Acestea sunt de o frumusete aparte insa ceea ce te intereseaza se refera la gust si la aportul de vitamine. Tratate chimic in varii stagii pentru a creste asa perfecte cum le vedem pe rafturi astfel de produse nu sunt tocmai cea mai buna alegere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *