Ce este calvitia?

Ai numai 25 de ani si deja ai inceput sa iti pierzi parul. Inainte sa te crizezi, tine minte ca toti oamenii isi pierd parul in mod natural, iar din cauza faptului ca in momentul acesta iti cade mai mult par ca de obicei, nu inseamna ca devii chel. De fapt, daca parul iti cade in cantitati foarte mari, este posibil sa fie un raspuns al faptului ca esti foarte stresat sau poate suferi de vreo afectiune. In loc sa te consulti cu hair stilyst-ul tau, mai bine mergi si consulta un doctor.

Din pacate, simptomele androgenic alopecia- numele oficial si stiintific al calvitiei- poate incepe chiar de la varsta de 20 de ani. In cazul celor mai multi barbati, procesul incepe cu mici pete de chelie dupa care acestea incep sa se extinda. In mod tipic, intregul proces de a-ti pierde intreaga podoaba capilara dureaza intre 15 si 25 de ani. Dar, exista si barbati care isi pierd parul in cinci sau mai putin de cinci ani.

Nu se prea poate face nimic. Nu exista vreun tratament- in ciuda a ceea ce zic unele companii de publicitate- insa exista doua metode care ar putea avea definitia unui tratament, iar unii barbati pot suferi unele efecte secundare negative. Propecia- un medicament pe baza de reteta, care reduce nivelul hormonal si care poate reduce procesul. Rogaine- de asemenea ajuta la incetinirea procesului de cadere a parului. Efectele negative constau in faptul ca acestea pot determina unele iritatii urate la nivelul pielii. Cu siguranta, de intrebi: de ce tu?

Nu este vina mamei tale

O multime de oameni sunt de parere ca pierderea parului depinde de genele mostenite de la mama. Este adevarat ca o gena responsabila pentru chelire tine de cromozomul X, pe care il mostenesti de la mama, dar nu este singurul factor genetic care determina pierderea parului.

Sanatatea si calvitia

In timp ce pentru multi barbati impactul major al pierderii parului este de natura psihologica- indeosebi daca acest proces incepe la varsta de 20 de ani, exista si cauze de natura fizica. Pierderea parului determina un risc crescut al barbatilor in fata cancerului de scalp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *