Ce alegi intre chinul vietii si moarte

Boala nu isi alege pe cine sa loveasca. De multe ori se intampla ca la casa celui mai sarac sa napusteasca si boala, ceea ce face totul si mai dramatic. In orice caz, de boala fugim cu totii atat cat putem. Si de ti se intampla chiar tie, ce alegi intre chinul vietii si o moarte demna?

Brittany Maynard se casatorise si la scurt timp incepuse sa acuze dureri de cap crunte. Diagnosticul vine foarte crunt, cancer la creier. Daca in era moderna se crede ca exista tratamente si exista se pare tot felul de metode de combatere a bolilor intr-o faza foarte avansata sansele sunt minime. Ce decide Brittany? Sa moara demn.

Un subiect destul de controversat la ora actuala tine de modul in care ne decidem singuri soarta. Suntem sau nu indreptatiti sa facem asta? Cazul prezentat a facut inconjorul lumii. Femeia in cauza povesteste cum nu are nicio sansa la viata, cum timpul ii este inamic si mai presus de toate boala nu se vrea infranta. Asa ca a facut toate eforturile posibile pentru a primi dreptul la moarte, prin libera alegere.

Ce te tine intre a inghiti pastila care te rapeste din viata celor dragi? Poate ca dorinta de a trai este mai presus de toate pentru orice om. Insa in cele din urma stiind ca sansele tale de a trai intr-o oarecare masura ca o forma de prelungire a chinului sunt de natura sa te faca o leguma de care altii sa ingrijeasca parca alegerea este mai justificata.

Cand insa vei sti ca este acel moment? Cum decizi cand efectiv sa ai ultima suflare? Si cate regrete trebuie sa fie pe urma. Poate ca mai este timp insa nu mai ai de unde sa stii asta.

Slab in fata bolii si a vietii insa cu tarie in fata mortii ramane clar un subiect inca controversat: sa mori dupa buna alegere sau sa chinui toata viata cat iti mai este dat sa faci asta…sa te sinucizi legal insa justificat…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *