Cat internet consumi? Dar cate minute folosesti pe luna?

In zilele noastre sa vorbesti la telefonul mobil este poate de o banalitate aparte. Sa intri pe internet este la ordinea de zi, daca nu a fi conectat online devine o chestiune de program nonstop. Tu stii cat internet consumi lunar? Un studiu realizat in acest sens de ANCOM dezvaluie cifre uimitoare.

La un nivel mediu un utilizator roman consuma 100MB de trafic de internet lunar. Se scriu 60 de SMS-uri nationale din care 57 in retea si se vorbesc 202 minute, cu 200 in retea si doar unul pe fix. De asemenea 30 de minute lunar sunt pentru apeluri in alte retele.

Si cum totul se claseaza in functie de gradul de utilizare a internetului si a telefonului mobil exista si categoria celor care fac asta ocazional. La acest punct avem alte cifre ce arata ca: se consuma 33 MB de internet, se trimit 22 de mesaje text si se vorbesc 67 de minute.

Dar categoria cea mai interesanta se refera la utilizatorul intensiv. Acesta ajunge si pana la 300 de MB trafic internet pe luna,  consuma 606 minute vorbind  la telefon si scrie in jur de 180 de mesaje.

Cu astfel de cifre este evident faptul ca avem nevoie de telefon mobil. Minutele pe care le consumam vorbind la telefon sunt de multe ori in interes profesional, alte ori personale insa ne faciliteaza munca si comunicarea. SMS-urile sunt un gand bun de sarbatori si o forma mai distanta de a vorbi insa utila cand nu poti sa faci altfel. Iar internetul te ajuta sa obtii rapid informatiile de care ai nevoie, de la un program al unui medic si pana la programari de tot felul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *