Carnea de curcan- beneficii

Avem nevoie de proteine, avem nevoie de carne insa in egala masura avem nevoie sa tinem cont de kilogramele pe care le acumulam. Nu putem manca in nestire si pentru ca ceea ce manancam tine de sanatate carnea de curcan este mai indicata decat cea de porc spre exemplu.

Din sirul de beneficii pe care le avem din consumul de carne de curcan se numara:

  • Dintre toate tipurile de carne cea de curcan este cea mai slaba din punct de vedere caloric. Bazeaza-te mai bine pe acest tip de carne decat cea de porc sau chiar cea de vita.
  • Carnea de curcan este plina de proteine si nu numai. Contine seleniu si vitamine precum B6 si aminoacizi. La acestea se adauga si zincul sau vitamina B12.
  • Datorita continutului sau de aminoacizi carnea de curcan ajunge sa fie un bun stimulent pentru sanatate, mai exact pentru sistemul imunitar. Triptofanul este se pare cel care activeaza in acest sens.
  • In lungul sir de beneficii se pare ca aminoacizii din carnea de curcan ajuta si la starea de somn propice pentru odihna foarte buna. Mai exact combati cu succes insomnia.
  • Surprinzator sau nu carnea de curcan contine serotonina de asemenea, cea care este responsabila cu starea de bine pe care o avem.

Si este bine de stiut ca acest tip de carne nu contine prea multe grasimi, pe pielea acestuia gasindu-se concentrata cea mai mare parte din grasime. Pentru a fi sigur ca mananci carne de curcan de calitate si culoarea acestuia este importanta- cand este mai deschisa la culoare este mai slaba si invers.

O atentie deosebita trebuie sa existe in cazurile celor care au pietre la rinichi caci carnea de curcan contine si ceva cantitate de oxalat. Iar cand vine vorba de provenineta acesteia desigur, curcanul crescut in gospodarie nu se compara cu cel injectat cu hormoni din crescatorii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *