Care este cea mai importanta personalitate din istoria lumii?

Potrivit Wikipedia, cea mai importanta personalitate din istoria omenirii este Carl Linne, cel care a inventat sistemul de clasificare al plantelor si al animalelor. Totusi, pe locul doi se afla Iisus Hristos.

Pentru ca oamenii de stiinta sa ajunga la concluzia ca savantul Carl Linne este mai important decat figura religioasa a lumii, acestia au fost nevoiti sa analizeze cautarile Wikipedia, pe o perioada mai indelungata de timp. Asadar Wikipedia este un site considerat a fi un fel de retea, iar fiecare pagina a sa reprezinta un nod al retelei. Pentru a determina cine este cea mai importanta figura a tuturor timpurilor, cercetatorii au analizat 24 de editii in limbi straine ale Wikipedia, folosind mai multi algoritmi. Asadar, acesti algoritmi au folosit numarul de noduri, link-urile si distanta dintre noduri. Cercetatorii au identificat astfel paginile care au influentat cel mai mult celelalte pagini din retea si au alcatuit doua liste -in functie de doi algoritmi- cu cele mai influente personalitati de pe plan mondial.

Acelasi algoritm este folosit si pentru motorul de cautare Google. Astfel, primul loc este ocupat de Carl Linne, dupa care de Iisus Hristos. Lista se continua cu Aristotel, Napoleon, Adolf Hitler, Iulius Cezar, Platon, William Shakespeare, Albert Einstein si regina Elizabeth a II-a.

Alt algoritm sustine ca Hitler este cea mai cautata figura din istorie

Exista un algoritm mai diferit fata de cel mentionat. Asadar, 2D Rank foloseste o formula mai diferita de calcul, iar in urma folosirii estei metode, se pare ca cea mai cautata personalitate a istoriei este Adolf Hitler, urmat de Michael Jackson, Madonna, Iisus, Ludwig van Beethoven, Wolfgang Amadeus Mozart, papa Benedict al XVI-lea, Alexandru cel Mare, Charles Darwin si Barack Obama.

Cine a fost Carl Linne?

Carl Linne, cunoscut si sub numele Carl von Linne, s-a nascut in anul 1707, la data de 23 mai, intr-o localitatea din Suedia. Botanist, zoolog si medic, acesta este considerat parintele taxonomiei si a ecologiei moderne. Astfel, savantul suedez a incetat din viata la varsta de 71 de ani, in anul 1778.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *