Care este aspectul principal al vietii?

Imbatranirea este un proces natural si inevitabil, insa exsta oare avantaje ale imbatranirii?

Ti-ai facut vreodata griji ca ai trecut de momentul in care erai in floarea vietii si consideri ca nu ai apucat sa iti traiesti viata la maxim? Unii oameni spun ca viata incepe abia la varsta de 40 de ani, sau ca anii 60 sunt noii ani 50- dar care poate fi adevarul, totusi? Care ar putea fi cea mai optima varsta la care am putea trai?

In primul rand oamenii trebuie sa ia in considerare exercitiile fizice. Pentru activitatile care cer miscari bruste si care sunt consumatoare de energie- cum ar fi un sprint de 100 de metri, este nevoie sa ne aflam la varsta de 20 de ani, deoarece, dupa aceasta perioada, se inregistreaza un declin al activitatii fizice.

In primii 20 de ani ai vietii noastre, capacitatea memoriei de a retine noi lucruri a avut si zile mai bune. De fapt, memoria poate pali inca din momentul in care iesim din scoala. Capacitatea noastra de a retine informatii este mai puternica la varsta de 20 de ani, si scade constant pana spre anii 40 de ai vietii noastre.

Cu toate acestea, exista alte abilitati care se imbunatatesc pe masura ce inaintam in varsta. Asadar, invatam cum sa ne cream un drum in viata. Cu alte cuvinte, abilitatile noastre mentale fluctueaza- un punct de varf a vietii noastre a trecut, insa apare un altul. Nu exista nicio varsta in care sa fim buni la toate.

Unul din lucrurile care nu se modifica pe masura ce imbatranim este pofta de sex. Chiar daca la varsta de 20 de ani ne facem de cap din acest punct de vedere, trebuie sa stim ca atat dorinta sexuala cat si activitatea sexuala nu scad dupa varsta de 50 de ani.

Putem spune ca atingem apogeul sexual la varsta de 20 de ani, cel fizic la 30 de ani, cel mental la 40 de ani si in fine, apogeul fericirii- il atingem la varsta de 5- 60 de ani.c

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *