Captain Phillips- drama unui capitan

Lansat la sfarsitul anului trecut “Captain Phillips” este filmul ce include atat actiunea, povestea biografica, cat si drama unui capitan al carui nume da si titlul peliculei. In regia lui Paul Greengrass filmul ii are in prim plan pe Tom Hanks si Barkhad Abdi printre altii, in interpretarea lui Richard Phillips, respectiv Muse.

In 2009 vasul care transporta marfa Alabama sub conducerea capitanului Phillips este capturat de somalezi. Daca la prima incercare stapanirea si planul de intimidare a dat roade nu acelasi lucru se intampla a doua zi. Intreg echipajul este pus in garda insa in lipsa unor resurse de asa natura incat sa se apere sunt singuri impotriva pradatorilor.

Intr-un final dupa un plan oarecum de succes echipajul reuseste sa il captureze pe capitanul somalezilor, cerand astfel un schimb. Se negociaza un targ insa pe departe cel dorit. Aproape nimic nu iese asa cum se dorea, desi echipajul scapa capitanul Phillips este luat ostatic. Intervine SEAL-ul si intreaga forta a armatei.

Povestea este una dramatica si din punct de vedere al firului real din poveste. In plus pentru inceput capitanul este stapan pe sine avand avantajul locului, vasul sub comanda sa. Insa cand este luat ostatic nu poate decat sa incerce sa influenteze psihologic pe cei care cu tarie si sange rece nu se opresc din planul nebunesc. Totul se termina cu bine insa dupa lungi presiuni si momente tensionate ce te tin cu sufletul la gura. 3 din cei 4 pirati sunt impuscati mortal pe ultima suta de metri cand ostaticul aproape ca era impuscat. Unul din ei, Muse, ajunge in inchisoare si condamnat pentru 33 de ani.

Filmul “Captain Phillips” ocupa un loc bun in topuri si este apreciat ca fiind de nota onoranta 8, cu recenzii foarte bune. Pentru doritorii de drama merita vazut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *