Bune maniere la masa

A luma masa pare poate cel mai banal lucru cu putinta. De fapt ar trebui sa fie vorba de un ritual pana la urma pentru ca implica si ceea ce tine de bune maniere. Se spune ca la masa nu se vorbeste; ar fi prea drastic asa ca mai bine spus este ca nu se vorbeste chiar orice.

Chiar daca ai impresia ca esti intre prieteni si nu este o problema in a discuta orice sau chiar a face glume tine cont de bunul simt. Iata ce nu ar trebui sa spui la masa:

  1. Ce mancam. Poate ca nici nu trebuie nimeni sa stea sa iti dea explicatii in ceea ce priveste meniul. Doar ca pana la momentul de a lua masa la propriu nu intreba pentru ca e in zadar si nepoliticos.
  2. Cum, nu te-ai saturat? Este mirarea celor care poate ca nu indraznesc sa mai ceara o portie sau pur si simplu a celor care au o problma de simt. O astfel de remarca nu o faci in niciun caz avand in vedere ca avem perceptie diferita asupra unei portii.
  3. Mai ales cand la masa este un invitat a intreba ce salar are este total nepotrivit. Date cu caracter personal, remember? Nici nu stii cum sa interpretezi avand in vedere ca orice ai spune starneste alte si alte discutii.
  4. Esti la dieta? Acesta e secretul tau. O astfel de remarca ar putea pune pe jar pe cei din jur pentru simplul fapt ca s-ar putea simti prost pentru ceea ce ei mananca si tu nu. In plus, asta se prea poate sa starneasca discutii cu si despre ce poti consuma.
  5. Si, cand te hotarasti? Fie ca este vorba de o casa, de a te casatori si asa mai departe cert este ca intrebarea aceasta continua sa fie printre cele mai stresante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *