Avantaje si dezavantaje ale shoppingului online

Avantajele si dezavantajele shoppingului pe internet ne spun un singur lucru: ca trebuie sa ignoram dezavantajele. Beneficiile sunt numeroase, nu te poti opri pur si simplu doar din cauza catorva neajunsuri. Sa vedem in continuare cateva dintre acestea.

Avantaje:

1. Cea mai buna parte a cumparaturilor pe internet este faptul ca poti sa le faci din confortul propriei locuinte. Trebuie doar sa cauti ceea ce ai nevoie si din cateva clickuri ai facut si achizitia. Obtii tot ceea ce vrei, livrat acasa, simplu si usor.

2. Cand mergi la cumparaturi prin magazine, in fiecare vei gasi un numar limitat de produse prezentate, datorita spatiului de asemenea limitat. Pe internet nu exista acest neajuns. Produsele, modelele, cataloagele si toate celelalte sunt in numar nelimitat, in functie de nevoile pe care le ai. Nu exista “stoc epuizat” pe internet.

3. Trebuie sa vorbim si de un considerabil avantaj: cel de a putea compara mult mai usor produsele. Cand mergi in mall, spre exemplu, sa iti cumperi o pereche de pantaloni, vizitezi mai multe magazine, in primul iti place ceva si apoi dupa alte 10 magazine iti dai seama ca trebuie sa te intorci la primul. Oboseala plimbarilor este evitata prin shoppingul online.

Dezavantaje:

1. Primul de luat in considerare este dezvaluirea informatiilor personale. Trebuie sa cumperi cu cardul, dai detalii financiare si iti faci griji ca securitatea informatiilor este compromisa.

2. Un alt dezavantaj cand iti cumperi haine de pe internet este faptul ca pot sa nu iti vina bine, pot sa nu fie marimea potrivita. Nu poti sa fii sigur niciodata de asta, intrucat marimile difera de la un site la altul si de la un produs la altul.

3. Un alt neajuns ar fi faptul ca platesti taxe suplimentare pentru produsele livrate din alte state. Costurile de livrare sunt mai ridicate si vei ajunge sa scoti mai mult din buzunar decat daca ai merge in magazin sa ti le cumperi.

Punand in balanta avantajele si dezavantajele, ramane la alegerea fiecaruia sa cumpere sau nu online. Usurinta cu care poti sa comanzi produsele este un atu, diferenta intre ceea ce comanzi si ce ajunge acasa poate fi un dezavantaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *