Atunci cand te indragostesti

Esti cu capul in nori- asa poti rezuma cazul unui indragostit. Insa in mod concret se pare ca exista o corelatie cu ceea ce inseamna asta. Specialistii au analizat cazul si au ajuns la concluzia ca a fi indragostit este o stare ce se identifica cu anumite caracteristici privind functionarea si ritmul organismului.

Cand esti indragostit

Gandesti alert. Asta pentru ca fiind intr-o astfel de stare ajungi sa iti activezi pana la 12 centre ale creierului, ceea ce nu se intampla se pare in orice caz.

Iti bate inima cu putere? De fapt nu se intampla asta caci studiile arata ca inima isi incetineste usor ritmul, cu batai cu tot. Este o falsa impresie. Asta se datoreaza fluctuatiilor de hormoni.

Celebra fraza ca esti cu capul in nori este adevarata. Asta pentru ca nivelul de oxitocina ce se elibereaza in corp, cea care iti da o stare de fericire, este si cea care actioneaza asupra memoriei insa cea de termen scurt. Si devii uituc, parca nu iti mai cunosti ritmul obisnuit. In egala masura concentrarea lipseste pentru ca interesul este clar altul decat munca.

Un alt test al indragostelii se refera si la faptul ca suferim transformari la nivel comportamental. Asadar, in cazul femeilor se pare ca starea de indragosteala se manifesta si prin subtierea vocii cand vorbesc cu cel pe care il iubesc. Iar cand vine vorba de barbati, desi nu este o regula, se accentueaza gelozia, simtul proprietatii.

Mancarea are  un gust mai bun si se pare ca nu mai avem aceeasi sensibilitate la durere. De vina ar fi se pare schimbarile la nivel de hormoni care dicteaza ca durerea sa nu fie receptata la nivelul creierului asa cum se intampla de obicei.

Cine spune ca a fi indragostit nu este frumos? Doar ca vine si cu schimbari si totul trece la fel de repede cum a venit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *