Am testat noul Salus iT500 – termostatul care a depasit asteptarile

Intr-o lume puternic modernizata pare destul de greu sa ne dam seama ce alegeri sa facem.

Daca ai nevoie de un termostat, stii sigur ca a se potrivi centralei este o necesitate. Dar dincolo de asta ai optiuni diverse.

Am testat salus iT500 si am ajuns la concluzia ca este peste asteptari. Iata si avantajele unui astfel de tip de termostat:

  • Iti poti seta centrala sa furnizeze apa calda si respectiv caldura din calorifere dupa preferinte specifice. Mai mult decat o banala setare, se pot chiar crea unul pana la trei programe personalizate.
  • Pe acelasi sistem de setare se poate alege si in functie de zile cand, cum si cat sa functioneze centrala cu pricina. Poate fi vorba de zile individuale sau repetitive.
  • Salut iT500 dispune de 3 opriri si respectiv porniri.
  • Aplicatia acestui termostat te alerteaza cand iesi din aria de acoperire. Fiind comandat prin intermediul internetului, pentru locatiile prea indepartate primesti un avertisment. Ai si reminder pentru ca menirea este sa iti usureze munca: asadar, ti se recomanda spre exemplu sa setezi modul de vacanta pentru a economisi resursele folosite de centrala termica.
  • Inteligenta artificiala este in beneficiul utilizatorilor. Asta o dovedeste si termostatul salus iT500 prin atentionarile sale, cand iti reaminteste daca ai dori pornirea/oprirea caldurii, tinand cont si de locatiile pe care le ai – detecteaza pozitia, determina distanta fata de casa si presupunand ca esti plecat iti aminteste ca pana la sosire sa pornesti sistemul de incalzire.
  • Te vei gandi ca o lipsa de conexiune ar putea sa iti deruteze istoricul. Ei bine, pentru tipul de termostat salus iT500 o intrerupere la conexiune pentru scurt timp nu vine cu resetari sau alte dezavantaje de acest gen. Cu alte cuvinte nu trebuie sa reiei setarile si preferintele in cazuri de deconectare.

Instalarea acestui termostat nu presupune o munca dificila si in orice caz pe partea tehnica furnizorul produsului este in sprijinul clientilor.salus it 500

Un astfel de pachet de completare in ceea ce priveste functionarea unui sistem de incalzire si furnizare a apei calde precum o centrala termica se adreseaza in principal celor cu un stil de viata modern. Asta pentru ca presupune mai intai de toate posibilitatea de control de la distanta, totul prin conexiunea la internet. Cu toate acestea, in functie de preferinte, se poate seta dupa bunul plac si in principiu cere doar o adaptare la stilul modern al acestor dispozitive.

Salus iT500 se gaseste de achizitionat si online si vine compatibil cu multiple tipuri de centrale termice. Ca o completare, se poate opta si pentru senzorul de arie extinsa, pentru zona suplimentara asa cum este denumit. In acest caz, se pot controla setarile mai multor incaperi in acelasi timp. Desigur ca scopul este acelasi, de a economisi si de a avea parte de un alt grad de confort fata de clasicele situatii.

Termostatele sunt tot mai variate pe piata de profil, astfel incat este de preferat sa se faca o proba practica pentru o alegere optima.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *