Alcoolul- viciul nr. 1 in Romania

Din categoria viciilor face parte si alcoolul, care este principala cauza a producerii celor mai multe accidente rutiere si de violenta in cadrul familiei si nu numai. Alcoolul este considerat boala numarul 1 in Romania cu cele mai mari consecinte asupra populatiei consumatoare.

Faptul ca servim ocazional un pahar de bere, vin sau de palinca nu ne face sa fim adeptii viciului, dar atunci cand intreaga viata a noastra sta in spatele consumului de alcool, inseamna ca deja suntem dependenti de aceasta substanta.

Alcoolul, consumat in cantitati moderate zilnice, ne face treptat sa fim dependenti si sa ne dorim cat mai mult sa consumam lichide cu o alcoolemie mare, in speranta ca problemele noastre si necazurile vor disparea.

Efectele consumului de alcool

Cei mai multi se afunda in consumul de alcool si considera ca este principalul element prin care de descarca de stres si problemele cotidiene. Ceea ce nu stiu, sau stiu dar refuza sa constientizeze acest lucru, este ca alcoolul produce o serie de consecinte grave in organismul uman, printre care dauneaza creierului, afecteaza vasele de sange si produce in cele mai multe cazuri ciroza.

Pe langa acestea, efectele consumului de alcool sunt in numar din ce in ce mai mare, si conform specialistilor, alcoolul duce la o neliniste interioara, o iritabilitate, datorata neajunsului de substante alcoolice in sange, urmate de tulburari ale somnului si cosmaruri.

Faptul ca cei mai multi se ineaca in alcool ii face sa se simta inferiori, sa se simta lipsiti de vointa, incat ajung sa creada ca o doza de alcool le va reda stabilitatea si increderea. Atunci cand ajungi sa renunti la a-ti petrece timpul departe de familie si de copii si sa fii inconjurat de alcool reprezinta o problema majora care conduce catre izolare fata de persoanele importante din viata ta. De asemenea, un alt efect al consumului de alcool il reprezinta o igiena corporala afectata, care in cele mai multe cazuri se concluzioneaza intr-o decadere fizica si psihica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *