Ai ales marmura? Ai grija de ea!

Orice investitie pe care o faci isi merita banii daca se pune accent si pe modul de ingrijire. Cu alte cuvinte tine cont ca acele suprafete din marmura pentru care ai optat au nevoie de grija pe termen lung pentru luciul sau desavarsit.

In prima faza ceea ce tine de lustruire marmura se incadreaza in lista de servicii ale celor care o monteaza. Pana la rezultatul final trebuie sa se includa si partea de finisare prin lustruire, lucru realizat cu diferite abrazive diamantate. Insa pe termen lung restul sta in misiunea ta.

Daca la suprafetele clasice cum sunt placile ceramice sau parchetul intretinerea este usoara si poate include si ceva trucuri stiute spre exemplu din popor cu solutii din casa si la indemana cand vine vorba de marmura lucrurile se complica. La o asa prezenta si imagine se cer pretentii si cand vine vorba de ingrijirea ei si de lustruire. In prima faza ar trebui sa stii ca aceasta nu trebuie sa fie lasata cu pete si murdarie pentru ca este sensibila la asa ceva si gradul sau de luciu si calitate se afecteaza din aceste cauze. Asa ca la primul pas cand apare o pata sau se varsa ceva trebuie sa stergi rapid.

Curatenia obisnuita pe care o faci ar trebui sa includa un mop din bumbac si nu orice ai la indemana, nu o matura spre exemplu. Mai ales pentru acele zone intens circulate unde papucii de exterior pot aduce murdarie si chiar si mici pietre ce pot afecta suprafata trebuie sa ai o grija deosebita pentru timpul acordat curateniei. La fel de bine poti opta pentru un pres, un covor in acea zona.

Luciul marmurei se pierde si daca nu tii cont de faptul ca nu trebuie sa folosesti pe suprafata sa tot felul de substante de curatat, in special cele abrazive. Evita detergentii ce nu sunt specifici pentru tipul de pardosea, evita otetul si tot ce poate fi acid. Asa ca trebuie sa te rezumi la cele care pot curata insa fara sa afecteze caci nu iti permiti sa compromiti aspectul marmurei si desi nu iti dai seama pe moment in timp isi pierde luciul insa pot aparea si mici zgaraieturi care sa o afecteze de asemenea.

Nu in cele din urma tine cont de faptul ca mai rar insa necesar de asemenea este folosirea acelor produse speciale care actioneaza impotriva permeabilitatii lichidelor. Ai nevoie de o frecventa de 2 ori pe an.

De toate acestea sau mare parte din ele caci curatenia de zi cu zi ramane in seama ta se poate ocupa o firma specializata. Misiunea sau alegerea de a avea marmura ca suprafete in casa ta nu se opreste imediat dupa ce a fost instalata asa ca pe masura stilului sofisticat pe care il alegi ai parte si de un ritm ceva mai complex de intretinere. Insa cine spune ca nu se merita sa depui astfel de eforturi pentru o astfel de imagine?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *