After Earth sau lumea din viitor

Pentru pasionatii de film si in special pentru categoria de SF “After Earth” in regia lui M. Night Shyamalan este o recomandare. Aparut de ceva luni bune acest film a primit un ingaduitor 6 in topuri. Un film care combina actiunea cu lupta unui copil in drumul sau spre maturizare, ce-i drept fortata.

In prim plan, personal principal este Will Smith insa si fiul acestuia care de altfel acapareaza intreaga actiune, Jaden Smith. Aflati la bordul unei nave care aterizeaza fortat pe Pamant imaginea este una total schimbata. Aici intervine si SF-ul caci planeta Pamant nu mai este populata de uman ci de creaturi, un mediu unde temperaturile sunt extreme, unde aerul nu este respirabil, un fel de jungla nebuna unde lucrurile se pierd. Dezolare.

Kitai Raige si tatal sau Cypher sunt singurii supravietuitori insa de vreme ce acesta din urma este grav ranit se impune ca adolescentul sa plece in aventura necunoscuta pentru a gasi transmitatorul ce ii va salva din aceasta lume. Un drum presarat cu aventura, cu neinfricare cand este cazul, cu amintiri si un avant de a indrepta lucrurile.

Desi drumul pare parca prea lung esti mereu cu sufletul la gura. Kitai are momente cand parca cedeaza, parca nu mai are sanse de unde si atentia spectatorului. Practic nu te plictisesti desi ai impresia ca este prea mult. Si mai mult pentru ca exista o relatie problematica intre tata si fiu ceea ce condimenteaza actiunea.

Desi oarecum mai mult singur Kitai reuseste sa faca totul apetisant. Si in cele din urma cand amintirile ii revin in minte isi gaseste puterea de a infrunta unul din ce mai temuti inamici ai acestei planete. Si totul se termina cu bine ca in basme cand practic vine si impacarea.

O combinatie cu dulcegarie insa in stil masculin, actiune si SF cu nitel drama.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *