Afla de ce soarele trebuie sa fie cel mai bun prieten al tau!

Poate doar sa fii alergic la soare vei considera ca nu trebuie sa te expui si sa te bronzezi. Intr-o oarecare masura soarele are si o doza de vitamina D asa ca ar trebui sa ne bucuram din plin de acesta.

Soarele nu iti este dusman numai in masura in care stii sa nu exagerzi. Tine cont de sfaturile specialistilor pentru a nu avea parte de situatii ingrijoratoare. Asadar, in primul rand foloseste o crema solara. Fie ca stai la plaja sau doar te plimbi la orele de pranz razele soarelui te pot afecta. Si aici este o chestiune destul de complexa despre ce tip de crema sa aplici si mai ales cum sa faci asta.

Alegerea cremei tine strict de tipul de piele insa in plina vara se considera ca una mai mica de SPF 15 nu te protejeaza mai deloc. Asadar, alege cu un prag minim de 15. Aplica pe fata daca iesi la plimbare, precum si acele zone direct afectate. In caz contrar aplica crema pe toata suprafata corpului, cu repetari dupa maximum 2 ore si chiar si mai repede daca vei face baie  in tot acest rastimp.

Nici expunerea directa la soare nu este indicata, mai ales pentru cei mai sensibili. Prefera mai degraba sa mergi la umbra si sa alternezi perioadele de stat la soare cu cele de stat la umbra.

Nu exista un mit despre culorile inchise. In acest sens se pare ca o culoare inchisa va atrage mai tare razele solare si te va face sa te simti incalzita si mai cu seama iti da senzatia de sufocare. Asadare, prefera sa stai in grafic cu acele tonuri deschise.

Acopera capul cel putin, folosind o sapca/palarie. In acest sens se considera ca iti protejezi capul de insolatie, culmea, chiar daca il acoperi cu ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *