Acte necesare pentru munca legala in strainatate

Persoanele care isi doresc sa lucreze in strainatate in conditii legale si mai ales pe anumite posturi pentru care li se recunoaste calificarea exista o serie de documente de avut in seama.

Pentru cei care nu cunosc substraturile de asa natura trebuie sa se afle ca este important a se tine cont de:

  1. Apostile si supralegalizari. Acestea sunt importante pentru a echivala studiile facute  in tara si pentru a demonstra calificarile avute. Se tine cont atat de actele de studiu cat si de actele de stare civila. Cauta apostilare la Timisoara sau oriunde in tara; un astfel de serviciu exista peste tot.
  2. Recunoasterea studiilor sau echivalarea acestora. Un alt aspect la fel de important este sa se achivaleze studiile pentru recunoasterea necesara in vederea angajarii pe un anumit post.
  3. Exista si cazul invers cand o casatorie spre exemplu este incheiata in strainatate si se doreste si recunoasterea acesteia in tara natala.

Situatiile sunt diverse. Din fericire insa exista servicii de notariat care sa indeplineasca in termeni legali fiecare cerere a celor doritori. Dovedirea actelor in orice colt de tara te-ai afla tine de posibilitatea de a lucra si de a ti se recunoaste eforturile de calificare profesionala.

Ce se intampla in lista unor astfel de acte? Exista legi care prevad anumite beneficii. Spre exemplu in cazul casatoriei exista posibilitatea de a avea zile libere si chiar si o recompensatie de ordin financiar. Prin anumite dovezi se pot cere zile libere pentru cazul unui deces  in familie, pentru casatorie sau pentru nasterea unui nou membru.

Desi este o situatie mai putin placuta in cazul celor care nu sunt in tara natala asta nu inseamna ca trebuie sa isi traiasca viata limitat. Nu sunt in tara lor insa au drepturi, libertati si responsabilitati la fel ca fiecare alt cetatean. Te-ai gandit spre exemplu ca dovada faptului ca muncesti si cotizezi intr-o tara ai sansa sa primesti si pensie la momentul potrivit? Asta chiar independent de ceea ce tine de pensia cuvenita din tara natala spre exemplu.

Versatilitatea cazurilor face ca interesul pentru orice act doveditor sa fie unul crescut. Conform legilor in vigoare de regula se cere traducerea in limba tarii in care traiesti temporar, apostilat, legalizat de asemenea. Serviciile de acest gen se pot opera in tara, cu preturi diverse in functie de cerinte si nevoie, in functie de actele in sine si de posibilitatile ce definesc fiecare caz in parte.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *