5 moduri prin care sa iti corectezi greselile in certurile cu un copil

Sa fii parinte este al naibii de greu. Si nu te pregateste nimeni de asta. Mai ales cand se ajunge la perioada de adolescenta totul este cu atat mai greu cu cat exista mai multe pareri in contradictoriu. In orice caz, tot un parinte trebuie sa fie atent la ceea ce spune si face.

Cum poti schimba un tipar al certurilor? Iata 5 modalitati simple:

  • Ai un tipar? Parca de fiecare data se rezuma la ceva anume sau cel putin in timpul unei discutii intervin aspecte comune. Trebuie sa eviti asta si sa abordezi un alt mod de a discuta. Tiparele fac ca lucrurile de acest gen sa se repete inca si inca o data.
  • Nimic nu se rezolva de la sine. Specialistii spun ca o mare greseala in ceea ce priveste cearta intre parinti si copii este legata tocmai de nepasare sau pur si simplu din prostia de a crede ca va trece de la sine. Ceea ce nu se discuta acum se va adanci mai tarziu.
  • Nu exista a renunta. Pentru ca nu tine de orgoliu sau de cine este mai tare ci de insistenta de a descurca itele unei probleme nu renunta in misiunea de a discuta. Regula insa tine de un moment in care linistea se instaleaza, un moment in care cele doua parti au o altfel de disponibilitate.
  • Poate ca nu te-ai gandit pana acum insa tipetele dintr-o parte inseamna de partea cealalta nevoia de a intra in defensiva. Asa ca nu este de ajuns ca este vorba de o cearta ci se adauga si atitudini destul de agresive. Nu trebuie sa alimentam furia si avantul de acest fel.

Desigur, nu sunt reguli de urmat cum a fi parinte nu inseamna a invata ceva standard. Cu toate acestea avem ceva nou de descoperit in fiecare zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *