5 avantaje ale unei afaceri online

Intr-o epoca in care tehnologia a progresat exponential, societatea a cunoscut multe modificari, in special sectorul de business, care a inceput sa acapareze o piata cu un potential fantastic, cel online. In prezent, putem gasi absolut orice ne dorim sa cumparam pe internet, de la haine, parfumuri si pana la carti si diverse servicii. Vom prezenta, asadar, cinci motive pentru care veti dori sa dezvoltati o afacere in mediul online sau daca aveti deja una sa o mutate si in acest spatiu virtual, dar care are loc suficient pentru toata lumea.

download

  1. Vizibilitate

Numarul total de persoane care au acces la internet a crescut semnificativ in ultimii ani. Daca acum ceva timp serviciul de internet nu-si gasea utilitatea in totalitate, astazi acesta a devenit o necessitate, acaparand fiecare domeniu si face din acesta unul dintre cele mai utilizate servicii la nivel mondial, cu miliarde de utilizatori. Imaginati-va acum cat de multe persoane ar putea sa cunoasca produsele si serviciile pe care dumneavoastra le oferiti si cat de “aproape” sunteti de potentialii dumneavoastra clientii (ce fizic pot fi localizati chiar si-n alta emisfera), totul la doar un click distanta. Nici nu e nevoie sa stiti foarte multe despre programare sau internet fiindca toate aceste servicii va pot fi oferite de catre o firma specializata in web design. Folosind un serviciu de optimizare se poate ajunge asadar la un numar cat mai mare de clienti, pe nisa pe care o dorim.

  1. Accesibilitate

Judecand din perspectiva clientului, un magazin online ii poate aduce o multitudine de avantaje, plecand de la faptul ca poate face totul din pat, de la propriul laptop. De altfel, unul dintre cele mai importante avantaje este faptul ca poate face cumparaturi la orice ora, nefiind constrans de programul limitat pe care un magazin fizic il poate prezenta. Asadar accesibilitatea poate creste cu mult vanzarea pe care ati fi avut-o cu un program limitat.

  1. Rentabilitate

Faptul ca afacerea se desfasoara intr-un mediu online duce la costuri mai mici de personal, neavand nevoie de acelasi numar de angajati. De asemenea, un avantaj foarte mare poate fi oferit prin gestionarea mult mai usoara a stocului necesar, fara a supraincarca depozite intregi. Colaborarea cu o firma de webdesign si una de curierat poate usura cu mult munca depusa, singura voastra grija fiind un furnizor serios, care sa va permita sa oferiti clientului la timp cele dorite.

  1. Baza de date

Informatizarea si procesele de vanzare ale comertului online vor reusi sa obtina informatiile necesare intocmirii unei baze de date cat mai relevante si selectarea publicului tinta atunci cand se va derula o campanie de reduceri, de promovare a unui produs sau serviciu nou, ori o campanie insotita de premii.

  1. Credibilitate

Transparenta oferita de o afacere derulata in mediul online permite un feedback cat mai clar al clientilor, cu ajutorul carora putem imbunatati diverse aspecte si detalii pentru o crestere a afacerii. De asemenea, o seriozitate si un serviciu de comunicare cu clientii pus la punct va oferi o nota de credibilitate foarte mare.

F1-2

Asadar, sper ca v-am convins de puterea pe care o are mediul online si multitudinea de beneficii pe care o ofera. Depinde doar de voi daca doriti sa duceti afacerea la urmatorul nivel, insa un lucru e cert, ca internetul e mediul si piata de desfacere cea mai profitabila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *